top of page

Vernisáž: Paula Kentošová

Paula strávila dlhý čas počas svojich stredoškolských štúdií uprostred rómskych osád na východnom Slovensku. Jej umelecký výraz je láskavý a zachytáva radosť a silnú pozitívnu emóciu uprostred nich. Malý náhľad tvorby autorky môžete nájsť aj v tomto článku.

Počas večera sa so svojimi skúsenosťami s edukáciou na školách s rómskou minoritou podelili aj absolventi programu Teach for Slovakia Anežka Karľa s Michalom Božíkom. Vernisáž obohatila prezentácia Vlada Horvátha, vyštudovaného právnika, člen o. z. Romano Kher - Rómsky dom, ktorý pôsobil ako stážista v Európskej komisii na Generálnom riaditeľstve spravodlivosti v rámci oddelenia Non-discrimination and Roma co-ordination policies a odprezentoval vnímanie Rómov v slovenských médiách.

Na záver v spolupráci s občianskym združením eduRoma premietli film Tvoj čas, dokument z roku 2015 o rómskych lídroch v slovenskej politike.

Autorskú vernisáž k výstave Pauly Kentošovej, študentky prvého ročníka Vysokej školy výtvarných umení, zameranú na vnímanie rómskej menšiny na Slovensku si môžete v KALABe pozrieť do konca januára 2017.

Vybrali sme
Posledné príspevky
Archív
Hľadaj podľa tagov
No tags yet.
Sleduj nás
bottom of page